marți, 8 februarie 2011

Cele mai elegante rochii de mireasa tip sirena!

 



Se pare ca nu toate miresele viseaza la o rochie de printesa cat mai infoiata, cu cat mai multe randuri de fuste, eventual cu trena si tot tacamul. Desi majoritatea mirelelor se vad in ziua nuntii in postura de printesa, mai exista si o alta categorie, aceea a domnisoarelor care isi doresc alt fel de rochii pentru marele eveniment.

Rochiile de mireasa tip sirena se pare ca sunt din ce in ce mai utilizate. Desi au aparut pe piata de ceva ani, acestea nu era in topul preferintelor femeilor din diverse motive. Fie nu erau pe gustul lor, fie lumea nu era suficient de modernizata si emancipata in ceea ce priveste "moda" miresei, fie nu erau suficient de indraznete incat sa poarte un asemenea model.

 Carei mirese i se potriveste o asemenea rochie? Nu exista un standard anume de mireasa, cert este ca trebuie sa ai totusi o anumita silueta pentru a imbraca o asemenea tinuta. Modelele prezente acum pe piata sunt confectionate din diverse materiale si texturi de la satin, crep satin si pana la dantela brodata sau tulle.
Ce avantaje are un asemena model? Avantajul unei asemenea rochii este ca te scapa de marea infoiala pe care ti-o dau zecile de randuri de fuste si incomoditatea la mers. Insa nu te bucura prea repede, deoarece si aceste rochite au o croiala aparte si destul de pretentioasa. Datrorita faptului ca foarte multe dintre ele sunt stranse in zona genuchilor si closate spre baza, iti pot crea probleme in miscare. Cu siguranta, te va face sa faci pasi mici ca cei ai gheiselor. Dar designerii se pare ca au scos pe piata modele noi. Acestea au linia closului mai ridica, cam la o palma peste genunchi si sunt prevazute cu un fel de pliu la spate tocmai pentru a permite deplasarea usoara. Si aici nu vorbim doar de mers, deoarece o mireasa trebuie sa mai si danseze in ziua nuntii. Lucru foarte important la un asemenea eveniment! 
 Partea de sus indiferent ca are sau nu bretele, cupe sau decolteu este realizata pe profil de corset imbracat in diverse materiale. S-a ajuns la aceasta croiala deoarece corsetul este singura piesa care, datorita intariturii ei, confera trunchiului un aspect desavarsit. Acesta subtiaza talia si ridica bustul, lucruri extrem de importante pentru o mireasa. Trecerea dintre partea de sus si cea de jos se face intr-un mod armonios, rochia luand linia corpului fara niciun fel de problema.

Marea majoritate a acestor rochii au si trena, insa acest lucru nu constituie o problema pentru ca majoritatea trenelor au sistem de prindere. Va intrebati daca la aceste rochii vin bine voalurile? Aflati ca da, iar cele care fac senzatie si se potrivesc cel mai bine sunt voalurile lungi, tip mantilla (voal spaniol) sau cele simple, dupa gust. Probabil ca stiti cu toate ca aceste modele sunt pe val in ultima perioada in ceea ce priveste moda miresei. Insa, daca nu iti plac, nu este obligatoriu sa le porti.










insert 2

Un comentariu: